Min selvledelse - 8. januar 2021
Velkommen


Uge 1 - Hvornår lykkes du?
Når man leder sig selv, er det ofte kun en selv, der har det fulde overblik over hvad og hvor meget man selv præsterer. Vi har samtidig hver i sær forskellige billeder af hvad vi selv synes det er at lykkes når vi leder os selv. Jeg deler nogle af disse forskellige vurderinger.





Uge 2 Kendte udfordringer i selvledelse? Hvilke kender du?
Der er flere kendte udfordringer når du har selvledelse som vilkår. Det er vigtigt du kender disse, således at du kan genkende dem som noget der ikke knytter sig til dig som person - og således ikke er din "skyld" - men som du skal have en strategi til at møde mulighedsfuldt. Vi ser hvad forskning på området siger. Ser hvilke du kender...

Uge 3 Frustrerende kollegaer – eller – fantastiske kollegaer?
Vi kommer alle på arbejde for at lykkes. Alligevel er samarbejde med kollega noget der kan både være en gave eller irritere os stærkt. Hvad skal der til for at være en professionel kollega og ansat - hvad skal man stille op med forpligtelsen til at samarbejde med alle på sin arbejdsplads?




Uge 5. Prioriter!
Prioritering er en tilbagevendende udfordring for mange selvledere uanset hvilket område eller branche du er ansat i. Vi kigger på prioritering og forskellige prioriteringsstrategier og hvad de forskellige strategier har af fordele og ulemper. Så du ikke har en men flere prioriteringsstrategier alt efter dagens udfordring.

Uge 6 Hvad vil det sige at LEDE sig selv i dagligdagen
Selvledelse handler om at lede sig selv i hverdagen, men hvad betyder det engentlig? Og hvilken slags leder er du for dig selv? Og hvad skal man lede sig selv i forhold til?


Uge 7 Når du mangler tid!
Tid. Ønsket om at få mere tid er stærkt hos de fleste selvledere. I denne uge vil vi kigge på forskellige strategier og værktøjer til at skaffe sig tid i hverdagen. Tid kan opleves meget kort eller lang. Og hvor kommer tiden fra ? Er det noget andre giver os? - Eller tager vi selv tiden?


Uge 8 Hvad skal du bruge din leder til? Har man overhoved brug for en leder?
Ens leder er også vigtig når man er selvleder. Når man leder sig selv bliver ens relation til ens leder forandret. Fra forskning ved vi der er kendte udfordringer i forhold til hvordan selvledere bruger deres leder. I denne uge kommer et par værktøjer og viden om hvordan du kan bruge din leder på en ny måde til gavn for jer begge.

Uge 9 Slås du også med dig selv?
Vi ved fra forskning at det at give sig selv skylden når noget er svært eller ikke lykkes er meget almindeligt for selvledere - for hvem skal man ellers give skylden? I denne uge vil vi kigge nærmere på det at tvivle, skæde ud, presse og underkende sig selv i sit selvledende arbejde. Vi vil også se på forkellige måder man kan forstå og møde denne udfordring på. Vi bestemmer jo ikke over vores tanker.

Uge 10 Den gode hverdag – contra når tingene vælter
Ens egen oplevelse af hverdagen kan skifte i et spilt sekund. Fra dagen er god og mulighedsfuld til den er stresset, overbebyrdet og frustrerende. Vi kigger på hvad der skal til for at få en god hverdag og taler om forskellig måder at få en god ikke stressende, produktiv hverdag uanset den ydre virkelighed.


Uge 11 Når virkeligheden forandre sig...
Dette er den sidste uge i Min Selvledelsesforløbet. I denne uge vil vi kigge på hvor langt vi er nået på denne rejse? Vi vil kigge på hvad vi har opnået og hvad vi hver i sær stadig skal træne. Og vi vil kigge på de forskellige straegier og opgaver når nye forandringer kommer fremadrettet - så du hele tiden er klar og egentlig ikke lader dig forstyrre særlig længe af den nye virkelighed. Det er mere en kalibrering af dit indre - og ydre - selvledelseskompas
Uge 12 Høst frugterne når du lykkes
I denne uge ser vi på det at lykkes og på forskellige måder at arbejde systematisk med sin selvledelse. Systematik og forskellige måder at bruge systematik kan være en stor gave til at håndtere både en krævende arbejdsvirkelighed. Jeg vil introducere dig til f.eks. et selvledelseskompas, en uge gennemgang og du vil bestemme dig for om disse eller hvordan din egen version af at en ugenlig systematik ser ud.

